sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Isin t-paidan uusi elämä

Eilen tuskailin materiaalipulan kanssa. Silloin, kun ompelukuume iskee, pitäisi materiaaleja olla saatavilla samantien. Jos joutuisi odottelemaan kangastilauksia tai pitäisi lähteä rämpimään kangaskauppaan, ompelufiilis katoaa ennen kuin pääsee sorvin ääreen... Niinpä keksin tehdän retken omaan varastoon, josta löytyi muutama kassillinen meidän aikuisten kaapeista tyhjennettyjä vaatteita. Näin isin vanha t-paita syntyi uudelleen. Resorit ovat eurokankaasta hamstrattuja, koska jotain perustarvikettahan on aina hyvä olla käytettävissä. Sen ompelufiiliksen varalta.. ;)

Päätin opetella myös kaavojen tekemistä ja niinpä tämän paidan kaavat ovatkin ihan itse piirrettyjä. Vähän fiksailen vielä tuota kaula-aukon mitoitusta ja saumojen kohtaamista.. Yllätyin kyllä itsekin kuinka onnistunut tämä ensimmäinen kokeilu oli: pysyy hyvin päällä, eikä ole liian lörppö! 

T-paidassa ollut tekstiprintti löysi paikkansa toiselta olkapäältä, hihasta sekä tähdestä, jonka aplikoin vielä paidan alaosaan koristeeksi. Jätin tähden reunat tarkoituksella viimeistelemättä tuomaan vähän rokkia peruspaitaan. 

Mollamaija-ystävykset

Ystävänpäivän alla tein kahdelle nuorimmaiselle (8kk & 5v) tyttärelleni pehmonuket. Aikaisemmin olen tehnyt ns. steinernukkeja, mutta nyt halusin kokeilla jotain ihan erilaista. Nämä kaverukset ompelin pehmeästä velourista ja hiuksiin löytyi jämälankalaatikosta muutamaman vuoden takaista novitaa joka juuri ja juuri riitti hiuksiin. Kaavat nukkeihin tein itse.

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Tilkkupeittoja

Kuopuksen odotusaikana tein pikkuneidille mm. oman tilkkupeiton. Kankaat ovat pääosin tildaa, lukuunottamatta yksivärisiä tilkkuja ja reunan ruutukangasta.
Tässä peitossa on myös ensimmäiset (ikinä) kirjailemani kuviot: tilda enkeli sekä itse hahmoteltu teksti. 
 

Tänään sain valmiiksi lähipäivinä syntyvälle miehen siskon pikkuiselle myös oman peiton. Toivottavasti on mieleinen, koska valitsin värit itse. Vauvan sukupuoli ja etunimi on jo meillekin kerrottu, joten valitsin kankaat sen mukaan fiilispohjalta.. Kaikki tilkkukankaat ovat jälleen tildaa.