sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tyttären blogi

Esikoinen otti äidistä mallia ja perusti oman blogin. Pitää täällä vähän mainostaa.. Katsotaan nyt miten blogi-innostus lapsella jatkuu. Tytön kani- ja heppablogiin pääset klikkaamalla tästä. :)

Lapsen ottamassa kuvassa käääpiöluppakorvakani Pippin. Hauska ja vähän höpsö pieni karvainen kaveri.

Askartelupöytäni

Askartelupisteeni on muotoutunut sopivan toimivaksi kokonaisuudeksi. Seinähyllyt sekä pöytä ovat isäni nikkaroimia, mitä nyt muutaman ruuvin tuohon pöytätasoon laitoin itse.. Papereille en ole vielä muuton jälkeen löytänyt oikeaa säilytyspaikkaa, mutta eiköhän se jossain vaiheessa järjesty. Pöytä on valmistunut vasta muutama viikko sitten ja suunnittelin sen ihan tuohon paikalle. Pituus on 160cm ja syvyys vain 45cm. Toimii kuitenkin aivan hyvin ja sivusuunnassa on tilaa levittäytyä. :) 

Tuoli on taloyhtiön jätelavalta pelastettu (tai itseasiassa nappasin sen jo matkalla jätelavalle). Laatikko on miehen lapsuuden kodin "kirjahyllyn" osa, aito Hartwallin olutkori. Laitoin siihen pyörät alle ja säilytän siinä jotain. Ehkä lankoja..



Tsi-kantopussi vauvalle

Olen ommellut aika monta kantoliinaa näille omille muksuille. Eniten käytössä on ollut pitkä trikooliina, eli viitisen metriä kangasta ja liinan päiden muotoilu kapeammiksi saumurilla. Itse olen tykännyt trikoisesta liinasta ihan pienen vauvan kanssa, kun sen saa sidottua ja aseteltua niin pehmeästi.. Laitan tähän nyt kantopussin "ohjeet", jotka kyhäsin näin jälkikäteen. :) Kommentoikaa jos mitat menivät pieleen, koska tein nämä ihan ulkomuistista ja mututuntumalla.

Kankaaksi kannattaa valita riittävän napakka materiaali, ei liian joustava, mutta ei missään tapauksessa joustamaton..

Ne ohjeet siis:
*Tarvitset kangasta (leveys n. 150cm) n. 70cm korkean palan + kääntövara
*Ompelu seuraavasti:
1. Huolittele reunat (esim. käännä nurjalle ja ompele tai huolittele saumurilla)
2. Taita kangas ja ompele renkaaksi (alla olevassa kuvassa näkyy olennaisimmat saumat & taitteet). Jos tahtoo lisätä istuvuutta voi pussimaisuutta lisätäkseen ommella pienen kaarroksen saumaan siten, että keskikohdalle jää n. 5cm leveämpi osa kuin reunoihin.
Sauman voi myös ommella suoraksi.

3. Taita liina vielä vihreällä merkitsemästäni kohdasta pussiksi.

Kantopussi on valmis!

Kantopussin koko vaihtelee kantajan koon mukaan, eli nämä ylläolevat mitat ovat todellakin vain "sinne päin". Tätä kantopussia on helppo pienentää ompelemalla sauma eri kohtaan.

Pussi on oikean kokoinen silloin, kun vauvan pepun alin kohta on suurinpiirtein kantajan navan korkeudella. Pussista saa tehdä aika napakan.

Kysymyksiä ja mittakorjauksia saa laittaa kommentteihin! :)

perjantai 10. syyskuuta 2010

Vielä pilvipaitaa..

Näissä kuvissa näkyy paremmin tuon paidan ja pöksyjen malli. On muuten ensimmäinen raglanhihainen paita, jonka tein. Kaula-aukon etuosaan tein pienen rypytyksen tuomaan ripauksen tyttömäisyyttä. Paidan helma on oikeasti pidempi, kuvassa se on hiukan noussut  kaksinkerroin. 
Lentokone tupruttaa aniliinin väristä savua.. 
Ja loppuu NukKunuNNu- logoon paidan selkäpuolella. 

Pieni potilas uusissa vaatteissaan..

Kuopus♥nuhaköhäisenä aamupäivän päivänokosilla. Kuluneella viikolla ompelin pienelle uuden paidan ja pöksyt, joiden malli oli erittäin onnistunut. Otan paremman kuvan illemmalla kun saan vaatteet pois neidin päältä.. Applikaation kanssa meinasi kyllä palaa käämit.. Ei ihan mennyt nappiin - tai no, korjailin lentokoneen epäonnistuneet ikkunat purkamalla ja peittämällä "jäljet" napeilla.. 
Housujen mallin kehittelin jälleen itse ja teen näitä lisää ihan takuulla. Nyt kun vain löytäisi sopivan värisiä kankaita jostain lisää.. Jotenkin olen tullut kankaiden suhteen aika ronkeliksi, ihan mikä vain ruskean sävy ei käy, vaan tahdon juuri tietyn joka on mielessäni.

Allaoleva autopaita on tehty oikeastaan samalla (omalla) kaavalla kuin ylläoleva pilvipaita. Hihat ovat erilaiset ja helmassa kuminauhan sijaa resori.

Vaatetta taaperolle

Ompeluinnostus on pikkuhiljaa jälleen nostamassa päätään. Viidakkopaita samoilla väreillä kuin isosiskolle. Paita tehty omalla kaavoituksella. Voisin hiukan tuota leveyttä vielä hioa.. Ja ehkä helmaa hiukkasen pidentää. 

Farkut on tehty keskimmäisen vanhoista farkkuhaalareista, jotka olivat erinomaisessa kunnossa. Farkkuhaalarit ovat kyllä reippaan näköiset päällä, mutta hurjan epäkäytännölliset leikkivaatteina (aina kinnaavat jostain ja tuntuvat jäykiltä). Katkaisin haalarit tylysti vain poikki, etuosan alempaa kuin takaosan, jotta istuvuus olisi parempi. Lahkeista leikkasin (laiskana) saumat pois ja laitoin kunnon resorin tilalle. Farkuista tuli hurjan hyvät! Tykkään kovasti pitää näitä lapsen päällä ja lapsikin pääsee liikkumaan sujuvasti. Kokeilen jossain vaiheessa varmaan ommella lapselle farkut ihan alusta saakka itse. Nämä toimivat tällaisina kokeiluversioina - ja hyvin toimivatkin. :)

Muutto ohi!

Elokuun alussa muutettiin uuteen, isompaan kotiin. Suurin osa tavaroista on löytäneet paikkansa ja laatikkovuoret hävinneet. Askartelu-  ja ompelutarvikkeet on myös jo kotiutuneet. Ompelupisteeni tosin sijaitsee tällä hetkellä keittiössä, mikä ei ole kyllä kovin käytännöllistä pidemmän päälle. Aika näyttää, missä on paras paikka..

Sisustus jatkuu yksityiskohtien (kuten verhojen ja muiden tekstiilien osalta) varmasti vielä jonkin aikaa.. Ja onhan näitä tekstiilejä mukava uusia joka tapauksessa aika-ajoin. Viime viikolla ompelin elämäni ensimmäiset valelaskosverhot keittiön ikkunaan. Kankaana on edellisen kotimme makuuhuoneen verho, joka ei "istunut" nykyisen makuuhuoneen tunnelmaan ihan yhtä hyvin. Kuosista tykkään tosi paljon ja en halunnut verhoista luopua, joten keksin uuden käyttökohteen. Kierrätystä parhaimmillaan vai mitä?


Tässä kesälomareissulta ostettu rautalankakori sekä peltinen maitotonkka, joka oli vain ihan pakko ostaa jo etukäteen.. Ennen muuttoa ostin mieheltä salaa (tai puolisalaa) muutaman sisustusesineen, jotka piilotin yhteen muuttolaatikkoon. Näin sain ihan pikkuhiljaa ja vaivihkaa kerättyä pienen aarrekokoelman ja uuteen kotiin uutta ilmettä..