lauantai 9. tammikuuta 2010

Kuopuksen joululahja

Tein rakkaalle puolivuotiaalle vauvallemme joulupakettiin vaatteiden lisäksi vähän leikkiruokaa. Materiaaleina käytin pääosin velouria ja fleeceä. Mallit kehittelin sitä mukaa kun leikkelin ja ompelin. Ainut haasteellinen oli tuo vesimelonin muoto. Ensimmäinen yritys meni aika metsään.. Aika kiva paketti tästä lopulta tuli ja herkut ovat olleet hyvin suosittuja myös isosiskojen (ekaluokkalaisen ja 5v.) leikeissä.Maistuisiko kenties salaatinlehdet tai vesimeloni?Tai vaikka nämä herkut? (Tuo ruskea juttu on olevinaan suklaalevy.)

 
Tässä vielä lähikuvaa päärynä- ja vaniljajätskeistä ja herkullisista nonparelleista. Ja kuten kuvasta selvästi näkyy, jätskejä on jo mussuteltu jonkin verran. Toivottavasti nuo käsin ommellut helmet kestävät kovankin maistelun..Leipiäkin olisi vielä tarjolla..


Ja vielä kuva näistä "suolaisista".


Näiden ompelu oli aika hauskaa ja nopeasti tuli valmista. Tämä on muuten mainio keino käyttää ompeluista jääneet ihanan väriset silput. Suosittelen kokeilemaan. Itse teen varmasti jossain vaiheessa varmasti ruokia ja herkkuja lisää. Suunnitelmissa olisi ainakin kakku, jossa palaset saisi kiinnitettyä toisiinsa tarralla. Ja tahtoisin tehdä myös pieniä suklaita ja namuja johonkin pieneen pahvirasiaan. Porkkanoita tahdon myös ehdottomasti tehdä. Ja hedelmiä. Ja ja ja...  En vain jouluksi ehtinyt muilta kiireiltä.

4 kommenttia:

 1. Wau. Ompa nuo hienoja!
  Pitääpä itsekkin kokeilla tehdä meidän 3,5 v kotileikkeihin tuollaisia.

  VastaaPoista
 2. No nyt toimii....piti vain sanomani, etten mä tajuu näitä leikkiruokia. Miten joku jaksaa väkertää noin hienoja, ei onnistuisi mun touhut kyllä :D Todella hienoja.

  VastaaPoista
 3. Jes. :) Nämä ruuat oli kyllä hurjan helppoja tehdä. Meillä pääsi ostetut, muoviset leikkiruuat kirppikselle kun näitä sain valmiiksi. Nämä tuntuvat paljon mukavammilta lasten(kin) käteen... Kannattaa kokeilla jostain tilkusta tehdä. ;)

  VastaaPoista
 4. OHO! Nää on tosi hienoja!! Herkullisia!! -k-

  VastaaPoista