tiistai 10. heinäkuuta 2012

Muutamia kuvia kotoa

Tällä viikolla ollaan vähän sisusteltu koululaisten kanssa heidän omia huoneitansa. Ostettiin Tiimarin 70% alennuksesta muutamat matot ja uudet päiväpeitot (torkkuhuovat). Mukaan lähti myös muttama lahjalaatikko, joissa voi säilyttää pieniä aarteita, joita tuntuu ainakin näin tyttölasten huoneisiin  kertyvän aivan uskomattomat määrät. Käytin perjantaipäivän järjestelemällä esikoisen huoneesta tavaraa varastoon ja lauantaina keskimmäinen tahtoi myös oman huoneensa inventaariota..

Kaiken kaikkiaan ullakolle päätyi kuusi kotilaatikollista pientä ja vähän isompaakin tavaraa, joilla ei tuntunut olevan virkaa lastenhuoneissa. Kuvissa huoneet ovat lasten omien järjestelemisten (ja nuoremman huoneessa myös leikkien) jäljiltä.

Ensin esikoisen huonetta. Tämä on kodin pienin huone, mutta siistinä ollessaan ihan viihtyisä.  Värimaailmaksi valikoitui roosa, turkoosi ja valkoinen. Mielenkiinnonkohteet on varmasti aika helppo arvata.
 

Keskimmäisen lempiväri on vihreä ja kuopus (3v.) fanittaa vielä kaikkea vaaleanpunaista. 
Molemmille tytöille ostettiin muuttamisen jälkeen metalliset sohvasängyt Ikeasta. Käytössä ne vaikuttivat kuitenkin aika isoilta huoneiden kokoihin nähden (jopa tässä isommassa makuuhuoneessa) ja sängyt ovat jo vaihtuneet käytännöllisemmiksi. Molemmat sohvasängyt ovat kokoa 200x90cm ja palannevat huoneisiin leikkitilatarpeen vähennyttyä.. Tuo puoliparvi saatiin veljen perheeltä heidän lapsensa kasvettua sängystä ulos (henkisesti kaiketi, koska sängyssä mahtuu ihan isokin ihminen nukkumaan).


CD levyille mietittiin sopivaa paikkaa jonkun aikaa. Meillä on kyllä muutamia erilaisia pieniä CD telineitä, mutta ne eivät oikein tunnu käytännöllisiltä lasten käytössä, kaatuvat herkästi ja levyt eivät oikein löydä paikalleen vaan kasautuvat siihen hyllykön viereen.. Niinpä keksittiin laittaa tyhjänä olevaan pahvisalkkuun. Aika hauskan näköinen ja levyt on helppo ottaa käyttöön. Aika näyttää, toimiiko systeemi vai ei.


Ikkunalaudalla on koristeena anopin mökillä akryylivärein maalattuja keppejä. Lapset saivat näin kesälomatunnelmia muistoksi ja pienen ihan itse tehdyn sisustuselementin huoneeseensa. Kepit koristellaan varmaankin vielä pilkuin ja raidoin jossain vaiheessa.Loppuun vielä meidän makkarista kuva. Vasta muutama viikko sitten kuopus muutti sänkyineen lastenhuoneeseen ja on ollut kyllä kiva laitella tätä omaa makkaria vähän uuteen uskoon. Valkoiset kirppiksiltä löytyneet matot ovat sängyn vierustoilla ja mökiltä pihistämäni raidallinen räsymatto tuovat kivan tunnelman makkariin. Parhaillaan harkitsen uusien tyynynpäällisten ompelua, voisi vaikka tehdä tilkkupäälliset samoista kankaista joita käytin lampunvarjostimeen.. Seinällä olevissa tauluissa olenkin käyttänyt samoja kankaita. Uusi sängynpeittokin on jossain vaiheessa hankintalistalla miehen toivomuksesta..


Verhoista vielä sen verran, että ompelin ne edullisimmasta mahdollisesta lakanakankaasta (eurokankaasta metritavarana), pätkäisin, laitoin miehen mamman perintöpitsiä kiinni kankaisiin ja ompelin lenkit yläreunaan. Verhot olisivat ihanan kevyet ja valoisat jos en olisi niin kauhean herkkäuninen.. Olen siis kiinnittänyt verhon taakse pimennysverhot, jotka tekevät verhot aika lailla raskaammiksi mitä ne pelkiltään olisivat.

Makkari ja olohuone ovat vierekkäin ja melkein yhtenäistä tilaa, sillä asumme vanhassa talossa ja nämä kaksi huonetta on erotettu toisistaan kahden liukuoven voimin.. Ovet ovat päiväsaikaan aina auki ja tila tuntuu kokonaisuudessaan aika isolta. Olohuone on sisusteltu enemmän miehen maun mukaan ja romanttisia ripauksia aika lailla vältellen (muihin kodin huoneisiin olen kyllä mielin määrin laittanut maalaisromanttisia sisustuselementtejä).  Joskus lisää kuvia, tällä kertaa nämä..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti