maanantai 19. huhtikuuta 2010

Nukkekotihurahdus vuosien jälkeen...

Edellisessä blogissani kirjoittelin aika paljon nukkekotijuttuja. Tästä ajattelin tehdä enemmän muihin kädentaitoihin painottuvan blogin, mutta katsotaan nyt.. Mielenkiinnonkohteet käsitöissä ja askarteluissa vaihtuvat aika tiuhaa tahtia ja jotta saan jotain täytettä tänne blogiin, niin täytyy kai näistä muistakin välillä raportoida. ;) 

Olen siis tehnyt jo kolme erilaista nukkekotiprojektia ennen tätä. Nyt menin ja hankin itselleni vielä yhden kunnon nukkiksen. Mittasuhteet ovat 1:12 ja aion tehdä tästä talosta yhdenlaisen unelmatalon, sellaisen jossa voisin vaikka itsekin asua.. Nukkekodin hankinnan perustelin miehelle sillä, että jos hän ei kerran aio ihan lähitulevaisuudessa hankkia minulle unelmieni omakotitaloa, niin unelmien nukkekodin hän voi kyllä kymmenvuotishääpäivän johdosta ostaa. Tilasin nukkiksen siis tällä perusteella (miehellä ei ollut tilauksen kanssa mitään osaa eikä arpaa, kunhan vain tätä kiusasin). Tässä tämä yksi toteutunut "unelma" nyt on. 


Parvekkeelle/ kuistille ehdin jo tällaisen väkertää.. Multa pitää vielä lisäillä. :)

Tässä vähän kuvaa tulevasta olohuoneesta. Huonekalut ovat lasten leikkien jäljiltä. Väkertelin nukkikseen jouluvalosarjasta lamput, Tapetit ovat Tildaa. Lattian tein puukontaktimuovista. Liimailin kontaktimuovin ensin muutaman millimetrin paksuiselle pahville ja leikkasin mattoveitsellä 2x9cm laudoiksi. Sitten liimasin palat lattiaan. Näissä valokuvissa pomppaa hiukan todellista enemmän nuo lattialankkujen välien kummallisuudet esiin.. Todellisuudessa lankkujen välit näyttävät vähemmän silmiinpistäviltä. 


Tässä vielä kuva lastenhuoneesta. Tässäkin tapetit ovat Tildan mallistoa. Jotenkin vain tykkään siitä niin kovasti. Tulen varmaan tekstiileistäkin useimmat tekemään Tilda kankaista.. Kuvassa näkyvät nukenrattaat ihan tämän talon asukkaita varten. Huone on jälleen lasten jäljiltä, eli huonekalut eivät ole ihan näin sitten jossain vaiheessa..

Tästä talosta tulee todennäköisesti oma ikuisuusprojektini. Nyt kelpaa nukkekotijuttuja väkerrellä kun on kerrankin selkeä tila ja talo, johon niitä tekee. Talon asukkaat ovat jo hankittuina, mutta niistä kuvia joskus toisella kerralla... 

2 kommenttia:

  1. On tämä kyllä mukava harrastus! Ja kun on nuo pikkuneidit myös apulaisina, niin ei jää talo käyttämättä. Tytöillä on tosin tällä hetkellä miltei totaalinen porttikielto äidin leluihin.. En halua aarteideni joutuvan imurin vatsaan. ;)

    VastaaPoista