keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Taktiilisia kokeiluja..

Olen viime viikkoina kehitellyt mielessäni pienille lapsille sopivia ensipelejä. Idea tähän peliin on lainattu suoraan tevellan tunnustelupelistä. Peli sopii mainiosti ihan pienellekin vauvalle (kuopus on nyt 10kk), joka voi tunnustella erilaisia materiaaleja ja turvallisesti jopa maistella näitä pikkupussukoita.. Isompien lasten kanssa tällä voi pelata myös monella eri tavalla!

 Alunperin meinasin tehdä näistä paloista pieniä kangastyynyjä, mutta ommellessani huomasin että pelkkä kiinni olevaksi "pussiksi" ompelu ihan riittävä. Kankaasta saa paremmin kiinni ja materiaalien paksuudetkin tuntee näin paremmin. 
Kaiken kaikkiaan keräilin kangasvarastoistani yhtätoista erituntuista materiaalia. Vaaleanvihreää pul-kangasta laitoin tunnusteltavaksi oikein ja nurin päin. Muutaman kun vielä jossain vaiheessa teen, niin pääsen sitten aikanaan käyttämään näitä kätevästi töissäkin.. Säilytyspussukkaa en vielä ehtinyt tehdä. Kuopuksen päiväuniaika on rajallinen. ;) 

Muitakin peli-ideoita on mielessä! Pitää vielä hiukan kehitellä niitä ja toteuttaa kun ajatus on muhinut tarpeeksi. Jotain värien/muotojen tunnistamiseen liittyviä ensipelejä varmasti kehittelen tuolle kuopuksellemme. 

Keskimmäinen teki oman materiaalitutkimusretkensä samalla kun ompelin. (Reitti alkaa tuolta oikeasta alareunasta...) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti