perjantai 2. huhtikuuta 2010

Uusi projekti lasten kanssa

Löysin Citymarketin alennuslaarista nämä ihanat puolen hehtaarin metsän asukkaat. Muutama paketti lähti mukaan (itseasiassa tuossa taitaa olla koko sarja).
 
Pitäähän Nalle puhin kavereineen saada kunnon koti! Yön yli mietin ja yritin etsiä netistä jotain ideoita nukkekotisivuilta.. En löytänyt yhtään vastaavaa projektia (joskin etsin vain suomeksi). Saa nyt nähdä, minkä kokoinen projekti tästä tulee... Puolen hehtaarin metsän asukkaille tehdään tietenkin kodit ja niihin jotain oheistarviketta. Siispä suuntasimme askartelupuoti Pian valikoimia penkomaan!

Alla projektin lähtötilanteesta vielä vähän tarkemmin. Lisää kuvia tulossa ihan lähiaikoina, koska saatiin metsää jo kivasti tehtyäkin eilen.
Iso kartonkialusta on ostettu aikaa sitten (kirjansidontaa varten), mutta nyt siitä tuli puolen hehtaarin metsä näille söpösille pikku hahmoille. 


Hiekkamaaleilla maalattiin tyttöjen kanssa nurmialueet sekä polkuja. Vihreää väriä oli aika tarkalleen sen verran mitä tarvittiinkin.. Vaaleampaa väriä jäi vielä reilusti. Olisi ollut aika hienoa jos olisimme tehneet paperimassasta joitakin kumpuja jne. maaston vaihteluita metsään. Pienen harkinnan jälkeen onneksi tajusin, että suuren kartongin säilytys onnistuu paljon helpommin jos siinä ei ole ylimääräisiä nyppylöitä.. Leikin jälkeen alustan voi sujauttaa jonkun kaapin taakse. Mies kyllä inhoaa näitä "säilytysratkaisujani" (mutta eipä hänelle tarvitse kertoakaan, aikanaan sitten huomaa...). 


Eilen ehdittiin jo tuhota tuo iso askartelumassa. Tehtiin siitä pari puun kantoa ja kukkaruukkuja yläkuvan kukkasille. Esikoinen teki kirnun, sillä hän rakastaa kierrellä museoissa ja tutkia vanhoja esineitä. En tosin ole ihan varma, päätyykö kirnu puolen hehtaarin metsään vai johonkin muualle..

Tänään tehdään fimosta kanin puutarhaan vihanneksia. Nalle Puhkin saa todennäköisesti muutaman hunajapurnukan näistä.. Nämä pienet massapakkaukset ovat aika riittoisia nukkekotikokoisiin askarteluihin. Keskimmäinen ihastui tuohon harmaaseen, hiekkaa muistuttavasta massasta hän lupautui taiteilemaan kiviä puolen hehtaarin metsään. 

Mistähän saataisiin valmistettua leikittävät kodit näille pikkukavereille? 

4 kommenttia:

 1. Täältä löytyy kivoja pahvista tehtyja nukketaloja: http://www.calafantusa.com/

  En malta odottaa, etta naen minkälainen metsä syntyi!

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Näytti ihan toteutettavissa olevalta ja leikittävältä.. Pitää vähän soveltaa ja suunnitella! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania juttuja taas menossa siellä =) Minulla olisi blogissani jotain Sinulle! Käyhän kurkkaamassa. Ja Aurinkoista Kevättä!!

  VastaaPoista