sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tsi-kantopussi vauvalle

Olen ommellut aika monta kantoliinaa näille omille muksuille. Eniten käytössä on ollut pitkä trikooliina, eli viitisen metriä kangasta ja liinan päiden muotoilu kapeammiksi saumurilla. Itse olen tykännyt trikoisesta liinasta ihan pienen vauvan kanssa, kun sen saa sidottua ja aseteltua niin pehmeästi.. Laitan tähän nyt kantopussin "ohjeet", jotka kyhäsin näin jälkikäteen. :) Kommentoikaa jos mitat menivät pieleen, koska tein nämä ihan ulkomuistista ja mututuntumalla.

Kankaaksi kannattaa valita riittävän napakka materiaali, ei liian joustava, mutta ei missään tapauksessa joustamaton..

Ne ohjeet siis:
*Tarvitset kangasta (leveys n. 150cm) n. 70cm korkean palan + kääntövara
*Ompelu seuraavasti:
1. Huolittele reunat (esim. käännä nurjalle ja ompele tai huolittele saumurilla)
2. Taita kangas ja ompele renkaaksi (alla olevassa kuvassa näkyy olennaisimmat saumat & taitteet). Jos tahtoo lisätä istuvuutta voi pussimaisuutta lisätäkseen ommella pienen kaarroksen saumaan siten, että keskikohdalle jää n. 5cm leveämpi osa kuin reunoihin.
Sauman voi myös ommella suoraksi.

3. Taita liina vielä vihreällä merkitsemästäni kohdasta pussiksi.

Kantopussi on valmis!

Kantopussin koko vaihtelee kantajan koon mukaan, eli nämä ylläolevat mitat ovat todellakin vain "sinne päin". Tätä kantopussia on helppo pienentää ompelemalla sauma eri kohtaan.

Pussi on oikean kokoinen silloin, kun vauvan pepun alin kohta on suurinpiirtein kantajan navan korkeudella. Pussista saa tehdä aika napakan.

Kysymyksiä ja mittakorjauksia saa laittaa kommentteihin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti